Verwijshulp

Antonius Abt • Surplus

1 maand geleden bijgewerkt

Aantal plaatsen

Er zijn 0 plaatsen beschikbaar. Opmerking: PG afdeling,

Opnamedagen en -tijd

maandag t/m vrijdag 8:30-17:00 in overleg met ZBM, bij opname is een negatieve PCR test vereist niet ouder dan 48 uur

Aanvullende informatie

- Kleinschalig wonen, 8 bewoners per groep. 

- Alle cliënten hebben een eigen zit/slaapkamer van ongeveer 20 m2. Op iedere kamer is een was meubel aanwezig. Op de afdeling zijn 2 sanitaire ruimtes met douche en toilet.

Criteria wonen middels een stoplichtmethode voor de kleine schans WZD afdeling binnen het Antonius Abt.

De kleine schans bestaat uit een kant Noord Oost en Zuid West wat nu nog gescheiden is van elkaar middels een deur. In de nabije toekomst liggen de plannen er om deze deur te openen zodat er meer bewegingsvrijheid is voor de mensen die er wonen. We bieden aan 31 mensen met een vorm van dementie zorg.

De zorg en begeleiding op de kleine schans is gericht op 24 uurs zorg ten aller tijden is er een professionele zorgmedewerker in de nabijheid. De zorg is gericht voor de zorgvrager bij wie er sprake is van psychogeriatrische problematiek en het niet meer mogelijk is om nog zelfstandig te kunnen wonen omdat de veiligheid in het geding raakt van de persoon.

Psychogeriatrie is zorg wat zich bezig houd met aandoeningen die samenhangen met achteruitgang van het geheugen ten gevolgen van een vorm van dementie. Tijdens de zorg is er aandacht van klachten zowel voor de psychische, lichamelijke als ook de sociale veranderingen die verband houden met het ouder worden. Wij vinden het belangrijk om ten aller tijden de mens als mens te blijven zien en niet alleen de problematiek. Wij geven de zorg volgens de visie Zie Mij.

Indicatie: ZZP 5 inclusief artikel 21 , RM (die over gaat naar een zzp 5 met artikel 21).

Uitleg stoplicht, groen dit is een Go om te kunnen wonen op de kleine schans, oranje er zal overleg moeten plaatsvinden met de regisseur en de arts van de kleine schans, rood dit is een No Go om te kunnen wonen op de kleine schans.

Groen: Mensen met het ziektebeeld Alzheimer zonder specifiek probleemgedrag en geen bijzondere complexe verpleegproblemen. Mensen waarbij geen vorm van dementie bekend is.

Oranje: Mensen met een ziektebeeld als Frontotemporale dementie, Parkinson dementie, Vasculaire dementie, ZZP 7, RM, IBS met voorwaarde dat iemand al in kaart is gebracht en vermoedelijk over zal gaan op artikel 21.

Rood: Actief Suïcidaal gedrag, Fors agressief gedrag wat zich uit in fysieke agressie naar zichzelf en naar anderen. Actueel verslavingsgedrag (alcohol/drugs).  

 

*Bij bijzondere casuïstiek, zoals bv adipositas en specifieke beperkingen waarbij specifieke hulpmiddelen gebruikt moeten worden: voor opname altijd overleg teammanager/regisseur.

 

Telefoonnummer

076 208 2200

Kenmerken

WZD van toepassing / Wonen Wlz met ZZP / Overbruggingszorg WLZ (Wet Langdurige Zorg) / Met behandeling

Zorgprofielen/ZZP

ZZP 5 / ZZP 7

Grondslag

Grondslag V&V - Psycho Geriatrie

Locatie

Antonius Abt, Surplus
Meer informatie over deze locatie

Contactformulier

Beschikbare plaats op bovenstaande locatie aanvragen? (let op: dit is geen reservering)
Vul onderstaand formulier in of bel direct 076 208 2200

Organisatiegegevens

: